Piratpartiet Västmanland

Hej och välkomna till Piratpartiet i Västmanland!

Vi är ett glatt gäng pirater som jobbar för Piratpartiet i västmanland. Det finns idag en lokal föreningen för länet Västmanland och för kommunerna Västerås, Sala och Skinnskatteberg så vi samarbeter och andvänder denna sida för att föra ut vad vi pirater gör här i Västmanland.

 
Under året har vi två större aktiviteter som vi ägnar oss åt.

Kurs “Det politiska systemet”

En kurs på Studieförbundet Vuxenskolan där vi utbildar oss i politikens villkor och hur man som politiker jobbar för att föra ut sitt budskap och vinner ett val.Kursdeltagarna möts en gång i månaden och lär sig hur det politiska systmet fungerar och hur man jobbar som politiker.

Kursen pågår men den som vill kan gå med när de vill. Det finns platser över och det finns inget krav att man gått på tidigare möten för att kunna tillgodagöra sig vad som sker på ett möte. Nuvarande kurs har 5 möten under hösten 2012 och 5 under våren 2013. Förmodligen startar vi om med en ny kurs hösten 2013 så det går lika bra och gå med nu och läsa in det man missat under hösten.

Kursen hölls första gången 2009/2010 inför valet 2010.

 

Parley “Framtidens Piratpolitik”

Sedan 2011 hålls det årligen ett seminarium i Västerås där vi diskuterar hur piratpartiets politik bör utvecklas inför de kommande framtida utmaningarna partiet och sverige ställs inför.

Inom Piratpartiet så har vi av tradition kallat våra seminarier för parley för en mycket viktigt inslag är deltagarnas möjlighet att överlägga och kommunicera med varandra under seminariet. Vi brukar därför ha färre inslag av att någon står och pratar med en presentation och mera inslag av att låta deltagarna vara med och diskutera med varandra.

År 2011 hölls vårt första seminarium och det ägnades en hel del åt brainstorming. Den blev startpunkten för den stora breddning av politiken som Piratpartiet ägnade sig åt under de närmaste 2 åren. Här lades då grunden för diskussioner inom områden där energipolitiken kom att vara den som först egentligen blev klar och det skedde mycket diskussioner i allt från infrastrukturpolitik till skola.

År 2012 hölls ett seminarie där vi talade mycket om ekonomisk politik och näringslivspolitiska frågor.

År 2013 så var breddningen till stor del över så då hölls en kurshelg där då man talade om hur man ställer upp i lokalval till hur man använder video för att sprida politiska budskap.

År 2014 är ett supervalår så i dagsläget har vi inte bestämt vad det blir – utan sådant beslut tas efter EU valet den 25 maj.
 

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>