Piratpartiet Sala har bildats

Igår lördagen den 8 mars så bildades formellt Piratpartiet Sala. Då togs även beslut om att ställa upp i valet genom att anta listan för kommunalvalet 2014 och det politiska programmet man lokalt skall ställa upp med.

Nu är det bara formalia som att få lokalföreningen formellt godkänt av partistyrelsen och annat som behövs samt beställa valsedlar och vinna valet innan Piratpartiet Sala i valet den 14 september 2014 kan vinna ett eller flera mandat i valet.

Även Ung Pirat Sala bildades för partiets yngre medlemmar som då kan få en egen förening för de som då kan ställa upp i framtida val.

Detta år blir första gången Piratpartiet ställer upp i valet till Sala kommun. Sala är en liten kommun så det räcker med 250 röster för att få en plats i kommunfullmäktige. I riksdagsvalet 2010 fick Sala ca 100 röster.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>